Auditorium of N.T.U.A.

Η μελέτη αφορά την πρόταση εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου αμφιθέατρου ΜΑΧ στο κτήριο Τοσίτσα του συγκροτήματος Ε.Μ.Π. στο κέντρο της Αθήνας . Κατά την διαδικασίας της διερεύνησης της υφιστάμενης κατάστασης η μελέτη επεκτάθηκε περιλαμβάνοντας πρόταση ενός επιπλέον επιπέδου με εκμετάλλευση του ύψους μεταξύ της υφιστάμενης ψευδοροφής και της οροφής του κτηρίου. Στο επίπεδο αυτό προτάθηκε η διαμόρφωση α) ένός μικρού αμφιθέατρου (180 θέσεων) και β) ενός ελεύθερου χώρου παρουσίασης μαθημάτων και διπλωματικών εργασιών. Το επίπεδο αυτό έχει πρόσβαση από την στάθμη του 4ου ορόφου του κτηρίου και από τα δυο κλιμακοστάσια. ( επί της Τοσίτσα και επί της εσωτερικής αυλής του συγκροτήματος). Για την μη επιβάρυνση του υφιστάμενου κτηρίου το επίπεδο φέρεται από ανεξάρτητη μεταλλική δικτυωματική κατασκευή η οποία εμφανίζεται στις εξωτερικές όψεις ( υποστυλώματα) και μεταφέρει τα φορτία κατευθείαν στο έδαφος. Ο νέος χώρος που προκύπτει διακρίνεται ως αυτόνομη οντότητα τόσο από το εσωτερικό του κτηρίου ( μέσω της επεξεργασίας χρωμάτων, υλικών αλλά και του προτεινομένου ύψους του) όσο και εξωτερικά. Επιπλέον προτάθηκε η αποξήλωση και επανασχεδιασμός του τοίχου που διαχωρίζει το υφιστάμενοαμφιθέατροαπότονδιάδρομοτου2ουορόφου σεσυσχετισμόμετηνοργάνωση των προσβάσεων και έγινε μελέτη αντικατάστασης της ψευδοροφής, των καθισμάτων και των επενδύσεων συνολικά.

Auditorium of N.T.U.A.
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ ΜΑΧ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΣΙΤΣΑ ΤΟΥ Ε.Μ.Π


Η μελέτη αφορά την πρόταση εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου αμφιθέατρου ΜΑΧ στο κτήριο Τοσίτσα του συγκροτήματος Ε.Μ.Π. στο κέντρο της Αθήνας . Κατά την διαδικασίας της διερεύνησης της υφιστάμενης κατάστασης η μελέτη επεκτάθηκε περιλαμβάνοντας πρόταση ενός επιπλέον επιπέδου με εκμετάλλευση του ύψους μεταξύ της υφιστάμενης ψευδοροφής και της οροφής του κτηρίου.
Στο επίπεδο αυτό προτάθηκε η διαμόρφωση α) ένός μικρού αμφιθέατρου (180 θέσεων) και β) ενός ελεύθερου χώρου παρουσίασης μαθημάτων και διπλωματικών εργασιών. Το επίπεδο αυτό έχει πρόσβαση από την στάθμη του 4ου ορόφου του κτηρίου και από τα δυο κλιμακοστάσια. ( επί της Τοσίτσα και επί της εσωτερικής αυλής του συγκροτήματος). Για την μη επιβάρυνση του υφιστάμενου κτηρίου το επίπεδο φέρεται από ανεξάρτητη μεταλλική δικτυωματική κατασκευή η οποία εμφανίζεται στις εξωτερικές όψεις ( υποστυλώματα) και μεταφέρει τα φορτία κατευθείαν στο έδαφος. Ο νέος χώρος που προκύπτει διακρίνεται ως αυτόνομη οντότητα τόσο από το εσωτερικό του κτηρίου ( μέσω της επεξεργασίας χρωμάτων, υλικών αλλά και του προτεινομένου ύψους του) όσο και εξωτερικά.
Επιπλέον προτάθηκε η αποξήλωση και επανασχεδιασμός του τοίχου που διαχωρίζει το υφιστάμενοαμφιθέατροαπότονδιάδρομοτου2ουορόφου σεσυσχετισμόμετηνοργάνωση των προσβάσεων και έγινε μελέτη αντικατάστασης της ψευδοροφής, των καθισμάτων και των επενδύσεων συνολικά.